• Schatgraver
  • Schatgraver 2
  • Schatgraver3

Bezoek Eerste Kamerlid

Vlak voor de herfstvakantie hebben de twee groepen 8 bezoek gehad van een lid van de Eerste Kamer, dhr. Verkerk. Lid voor de Christen Unie binnen de Kamer, maar ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Gezonde Basisschool. Hij kwam in de groepen een gastles geven waarbij hij de kinderen meer vertelde over de gang van zaken binnen de Eerste Kamer en wat er allemaal moest gebeuren als er een wetsvoorstel behandeld werd.

De kinderen waren zeer betrokken en hadden goede vragen voor dhr. Verkerk waarop hij uitgebreid antwoord gaf en er leuke discussies op gang kwamen. Na afloop kregen de beide leerkrachten het lespakket over de Eerste Kamer, zodat ze dit kunnen gebruiken bij de lessen burgerschap.

De kinderen mochten zelfs vragen bedenken die Dhr. Verkerk een paar dagen later in het debat voor de Corona-wet, namens hen, zou stellen aan Minister de Jonge. Ook dit werd met veel enthousiasme besproken door de kinderen en twee goede vragen gingen mee richting Den Haag, namelijk:
– 8A: Is het nu absoluut zeker dat de app helemaal werkt, of komen we er straks achter dat er een hele grote fout in zit?
– 8B: Kan de Corona app ook in het buitenland gebruikt worden?

Na afloop van het debat hebben de kinderen dit in de klas teruggekeken en gezien dat Minister de Jonge uitgebreid antwoord geeft op hun vragen en ze persoonlijk toespreekt. Erg leuk om terug te zien.

Vacature vrijwilliger

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons team komt versterken tijdens de Tussenschoolse opvang. 

Lijkt jou dit iets of ken je iemand die dit leuk zou vinden?  

Bekijk dan snel de vacature hiernaast.