• Schatgraver
  • Schatgraver 2
  • Schatgraver3

Burgerschap in de groepen 7

Het begin van de maand maart heeft niet alleen in het teken gestaan van de landelijke verkiezingen. In dezelfde periode zijn er ook op BS de Schatgraver verkiezingen gehouden. Wij mogen namelijk twee leerlingen uit de groepen 7 aandragen voor de Kinderraad van de gemeente Landgraaf. Deze raad wordt opgezet om kinderen in Landgraaf een stem te geven bij belangrijke zaken die spelen in hun belevingswereld en dit is ook een thema dat vanuit de LEA (Lokaal Educatieve Agenda) concreet wordt uitgewerkt.
Een 12-tal leerlingen uit de groepen 7 wilden onze school heel graag vertegenwoordigen in de Kinderraad en hebben zich kandidaat gesteld. Een compliment en een groot dankjewel voor jullie betrokkenheid om namens de kinderen van de Schatgraver een bijdrage te willen leveren aan de Kinderraad.

Iedere kandidaat heeft een persoonlijke verkiezingsaffiche gemaakt die op de hoofdlocatie en de dependance zijn opgehangen. In de groepen zijn deze affiches besproken waarbij de inhoud van de ideeën de aandacht heeft gekregen. De kiezers (leerlingen groep 5 t/m 8) hebben op deze manier een beeld gekregen van de kandidaten. De kinderen mochten gedurende één week hun stem met een heus stembiljet uitbrengen. De stembiljetten zijn in een stembus verzameld. De opkomst was groots! Nadat alle stemmen zijn geteld, hebben we op 17 maart twee winnaars van de verkiezingen bekend gemaakt. Eva Coenen en Thalia Krijgsman zijn onze vertegenwoordigers voor de Kinderraad van gemeente Landgraaf. Proficiat Eva en Thalia!

Vacature vrijwilliger

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons team komt versterken tijdens de Tussenschoolse opvang. 

Lijkt jou dit iets of ken je iemand die dit leuk zou vinden?  

Bekijk dan snel de vacature hiernaast.