• Schatgraver
  • Schatgraver 2
  • Schatgraver3

De voorleestopper van BS de Schatgraver!

Voor Pien de Boer uit groep 8A was woensdag 21 april een spannende dag. Ze mocht meedoen aan de provinciale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze werden deze keer, gelukkig voor de finalisten, niet digitaal gehouden, maar in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Het was een groot feest, zowel in het theater, maar ook voor de fans thuis, die alles konden volgen via een livestream.

Onder muzikale begeleiding kwamen de finalisten het podium op waarna ze ons één voor één meenamen op hun voorleesavontuur. Pien las voor uit het boek ‘Timur’, geschreven door Gaby Rasters. Ze nam ons mee in het leven van Timur, een jongen met Down die op een reguliere basisschool zit en daar regelmatig in vervelende situaties terechtkomt. Pien vertelde het verhaal ontzettend goed en even leek het alsof we Timur zagen op het schoolplein, in conflict met de juf. Bij de prijsuitreiking kreeg ze dan ook van Jacques Vriens, als voorzitter van de jury, te horen hoe boeiend ze voorgelezen had en de aandacht van begin tot eind vast wist te houden bij de hele jury.

Nadat alle twaalf finalisten hebben voorgelezen, volgt het overleg van de jury. Daar lijkt geen einde aan te komen, maar uiteindelijk is daar Jacques Vriens met de uitslag. Onze Pien heeft een mooie podiumplek te pakken. Ze is tweede geworden van Limburg!

Wij willen Pien van harte feliciteren met deze geweldige prestatie. Leuk om nog te vermelden is, dat Pien de dag na de wedstrijd nog even uit de klas werd gehaald. Er was iemand voor haar aan de telefoon, namelijk de schrijfster van het boek. Zij wilde ook graag persoonlijk laten weten hoe leuk ze het vindt dat Pien uit haar boek heeft voorgelezen. Voor Pien was dit zeker weten een ervaring om nooit meer te vergeten en we hopen natuurlijk dat we volgend schooljaar weer zo’n goede voorlezer door mogen sturen van onze school!

Wij zoeken een
LEERKRACHT
voor 0,4 - 0,6 FTE

Zet jij je elke dag weer met passie en bevlogenheid in voor de ontwikkeling van het kind? Heb je aandacht voor de individuele leerbehoeften van kinderen? Ben je leergierig? Dan pas je zeker bij MOVARE, want wij zijn een lerende organisatie. We werken samen, leren van elkaar en maken gebruik van elkaars kwaliteiten en ervaringen.

Solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Virdis, Directeur Bs. De Schatgraver. 

Je kunt rechtstreeks solliciteren via de button ‘solliciteren’.  

 

Gesprekken vinden plaats tussen 1 juli – 29 juli 2022.