• Schatgraver
  • Schatgraver 2
  • Schatgraver3

De Gloeilampjes en de Willie Wortels

Afgelopen periode hebben we in de plusklas gewerkt aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Ook zijn we bezig geweest met de manier van werken aan een opdracht die doorzettingsvermogen verwacht. Om deze onderwerpen aan te kaarten wordt onder andere gebruik gemaakt van het boek ´Ben jij een cheetah´. Ook hebben we het vaker over de leerkuil en de leertrap.

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 3 t/m 6 gewerkt aan hun eigen gekozen onderwerp. Ze hebben geleerd wat een mindmap is en hoe er een te maken. Ook hebben ze geleerd hoe ze informatie kunnen opzoeken op de computer en hoe ze die kunnen presenteren. Daarnaast hebben ze geleerd taken te verdelen en samen te werken.
De groepen 6 t/m 8 hebben in deze weken een eigen spel ontworpen waarbij andere kinderen iets kunnen leren. Ook hebben ze de opdracht gehad om een rijdende auto te ontwerpen die alleen maar bestaat uit karton. Tijdens de rijdende race hebben we gekeken welke auto het verste kwam en waarom de ene auto harder reed dan de andere.

De komende periode gaan de groepen 3 t/m 6 werken onderzoekend leren met het thema ‘Het weer’. We gaan eerst kijken wat we er al vanaf weten en daarna kijken we wat we te weten willen komen. Hierna gaan we onderzoeken doen om het te kunnen verklaren.
De groepen 6 t/m 8 zijn op dit moment bezig met het ontwerpen van een eigen
‘escape room’. Deze mag dan opgelost worden door andere klasgenoten.

Vacature vrijwilliger

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons team komt versterken tijdens de Tussenschoolse opvang. 

Lijkt jou dit iets of ken je iemand die dit leuk zou vinden?  

Bekijk dan snel de vacature hiernaast.