• Schatgraver
  • Schatgraver 2
  • Schatgraver3

Project F.I.E.T.S.

Alle kinderen hebben op maandag 29 of dinsdag 30 oktober een hele dag gewerkt aan het project F.I.E.T.S. van het Continium. In dit project gingen ze aan de slag met de techniek van de fiets in relatie tot veilige verkeersdeelname. Ze begonnen met een gezamenlijke opening,
de Fietsshow, een voorstelling vol experimenten. Daarna ging iedere groep op het eigen niveau aan de slag met allerlei workshops.

Zo bouwden de kinderen van de onderbouw bijvoorbeeld een eigen fiets met een bouwplaat, speelden het reflectoren-kringspel, deden een stoelendans met een verkeerslicht, leerden over de werking van tandwielen en zongen het fietslied.
De groepen in de bovenbouw gingen onder andere aan de slag met: de virtuele luisterfietstocht, experimenteren met verlichting, reflectoren en de fietsketting en de fietsquiz. 

De afsluiting van de dag was een knallende kettingreactie, waarin alle technieken waar de kinderen gedurende de dag mee hadden kennisgemaakt, nog eens langs kwamen. Een super leuke en zeker ook leerzame dag voor de kinderen. Een dank aan de werkgroep verkeer voor een prima organisatie.

Vacature vrijwilliger

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons team komt versterken tijdens de Tussenschoolse opvang. 

Lijkt jou dit iets of ken je iemand die dit leuk zou vinden?  

Bekijk dan snel de vacature hiernaast.