Koningsspelen

Op vrijdag 21 april waren de Koningsspelen.
Iedereen zag er heel feestelijk uit in het oranje of rood-wit-blauw.
Helaas begonnen we met een valse start. Op het moment dat we wilden beginnen had de microfoon er geen zin meer in. Zonder microfoon is het niet te doen om naar zoveel kinderen en ouders te gaan schreeuwen. We hadden graag iedereen welkom willen heetten en een mooie en sportieve dag willen toewensen. Maar helaas.
De dansgroep is gestart met het dansje. En iedereen mocht mee dansen.
Daarna hebben alle groepen zich verspreid over de diverse activiteiten.

Gelukkig liep de rest van de dag wel prima.
Op de speelplaatsen rondom de school zijn de groepen 1 en 2 begonnen met allerlei spelletjes. Zoals, zaklopen, voetballen, hinkelen, hoe sterk ben je?, kloslopen e.d.
De kinderen hadden een stempelkaart en moesten proberen zoveel mogelijk stempels te verzamelen. Ouders, opa’s en oma’s hielpen bij het uitvoeren van deze spelletjes. Ze mochten zelf kiezen naar welke spelletjes ze wilden gaan Dit gaf een hele ongedwongen sfeer en we zagen alleen maar blije koppies.

De groepen 3 en 4 startten als eerste op het grasveld.
Daar deden ze per groep verschillende spellen. O.a. Leeuwenkooi, staarten-tikkertje, wasknijper race, touwtrekken, vrij spel met allerlei behendigheidsmaterialen.
Ook daar alleen maar blije kinderen gezien.

Tijdens de pauze werd iedereen getrakteerd op een Koninklijke muffin van bakkerij Hagedoren.

Na de pauze gingen de groepen 1 en 2 naar het grasveld en de groepen 3 en 4 gingen op jacht naar stempels voor op hun stempelkaart.

De groepen 5 en 6 zijn naar de Baneberg geweest. Zij hadden daar de hele ochtend hun eigen programma. Zij werkten daar 11 verschillende opdrachten af. O.a. berg beklimmen, badminton, skippy-bal race, memory, e.d. Ook zij hebben genoten van de Koningsspelen.
Dankjewel aan alle lieve mensen die meegeholpen hebben om er voor onze kids een hele vrolijke, gezellige dag van te maken.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details