Leerlingenraad

BS De Schatgraver heeft twee leerlingenraden. Eén voor de groepen 3 t/m 5 en één voor de groepen 6 t/m 8. Vanuit iedere groep heeft een leerling een plek in de raad. De leerlingenraad vergadert een aantal keer per jaar onder leiding van Juf Melissa en Juf Linda V.

We spreken onder andere over het gebouw, de gezonde lunch en de activiteiten tijdens de TSO, de vormen van onderwijs, de veiligheid op school en ideeën voor activiteiten die gaan plaatsvinden.

De leerlingenraad bespreekt de thema’s voor in de klas, evalueert samen met de directeur de activiteiten en koppelt nieuwe informatie ook weer terug naar de klas. Het is ontzettend leuk en van grote meerwaarde om op deze laagdrempelige manier met de leerlingen in gesprek te zijn en hen te betrekken bij ons onderwijs, de activiteiten, de gezonde basisschool en veiligheid in de school.

De leerlingen in de leerlingenraad zijn hartstikke enthousiast en nemen hun taak zeer serieus. De groep is heel gevarieerd en ieder lid heeft zijn of haar eigen droombaan. Denk aan juf, archeoloog, schrijfster, architect, kinderarts en zelfs ‘dievenhelper’. Wat een mooie ambities!

Hiernaast zie je een foto van een aantal leerlingen in de leerlingenraad die in vergadering zijn.

Hoe kun je je inschrijven?

Je kunt het hele jaar door je kind(eren) aanmelden bij De Schatgraver. Indien je je van tevoren wil oriënteren, kun je een afspraak maken met MT-lid Anja Bladt. Je krijgt een rondleiding door de school en uitleg over hoe wij op onze school werken.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details